De boho-trend:
Van de kunst van het leven tot inrichtingsstijl

Slaapkamer in boho-stijl
Boho levensstijl onder vrienden

Van de herkomst van de boho-look

Op blogs, in modetijdschriften, sieraden- en kledingwinkels - overal is de nieuw opbloeiende 'boho-trend' te vinden. Maar waar komt deze trend vandaan en wat houdt die eigenlijk precies in?

De boho-look, ook wel 'bohème' genoemd, is oorspronkelijk de naam voor een modestijl en afkomstig uit een intellectuele stroming in Frankrijk, die voor een creatieve, vrije geest en comfort staat. De oorsprong van het woord is te herleiden naar de Sinti en Roma uit Bohemen in het toenmalige Duitsland, die naar Frankrijk immigreerden. Zij weken af van de maatschappelijke norm, verre van normaal tot anders, excentriek en vrij.

Aan het einde van de jaren "60", ten tijde van de 'flowerpower-beweging', waren vooral de hippies gefascineerd door deze karakteristieke look. Ze gebruikten de boho-look om hun eigenzinnigheid sterk tot uitdrukking te brengen. Deze stijl staat met name voor zelfontplooiing en wordt door vloeiende,, natuurlijke materialen, zoals dunne zijde, katoen of linnen tot uitdrukking gebracht. Om een typische bohème te creëren, wordt er gewerkt met kleurtinten zoals bruin, donkergroen,, aardachtige oranjetinten,, robijnrood, maar ook felle kleuren. De look wordt afgemaakt door sieraccessoires zoals veren,, borduursels,, franjes of iets vergelijkbaars.

Een selectie prachtige tapijten in boho-stijl

 • Binnen- en buitentapijt boho geel turquoise zwart
  Binnen- en buitentapijt boho geel turquoise zwart
  Kies uw Maat
 • Binnen- en buitentapijt boho strepen bont
  Binnen- en buitentapijt boho strepen bont
  Kies uw Maat
 • Binnen- en buitentapijt oriëntlook bordeaux rood
  Binnen- en buitentapijt oriëntlook bordeaux rood
  Kies uw Maat
 • Binnen- en buitentapijt patroonmix bruin beige groen
  Binnen- en buitentapijt patroonmix bruin beige groen
  Kies uw Maat
Vier het huwelijk in boho-stijl

Boho voor elke gelegenheid

Zelfs Picasso liet zich inspireren en bezielen door de schoonheid en het theatrale van zijn muze, die werd gekenmerkt door lange, Perzische gewaden en veren. En de stijl blijft mensen fascineren. Zo zijn er tegenwoordig ook echtparen die de stijl overnemen en de onbezorgdheid en souplesse van de boho-trend steeds vaker terug laten komen op hun bruiloft. Of het nu gaat om de decoratie voor de zaal, het bruidsboeket of de absolute parel van elke droombruiloft - de bruidsjurk. Vooral voor deze gelegenheid zijn de lichte stoffen uitermate geschikt. Ook bloemen mogen bij een huwelijk niet ontbreken en zijn als weerspiegeling van de boho niet weg te denken. Naast het mooie effect, staat de boho-stijl ook symbool voor onafhankelijkheid. Daardoor krijgt een principieel traditionele gebeurtenis een bijzonder tintje. Zo kunnen bruid en bruidegom zonder vastgelegde rituelen in het huwelijksbootje stappen.

Tapijten voor binnen en buiten in boho-stijl

Inrichten en leven met de bohemian-stijl

Het belangrijkste onderdeel van de bohemian-style is comfort. Het gaat erom dat men zich goed voelt en zich met de stijl kan identificeren. Deze trend is niet alleen modieus, maar ook populairder dan ooit tevoren. Om die reden is de boho-look niet alleen geschikt als populaire kledingstijl. Deze look kan ook zonder problemen in de inrichting van uw huis worden geïntegreerd. Want niet alleen uw persoonlijke voorkomen, maar ook uw woning zegt veel over u. Deze zou de persoonlijkheid van een persoon moeten onderstrepen.

Omdat bij hippie-chic met kleurtinten wordt gewerkt die ook in de natuur te vinden zijn, kan deze stijl uitstekend met een groot aantal houtsoorten, houten vloeren en meubels worden gecombineerd. Het bijzondere aan bohème is, dat deze look zo veelzijdig is. Hij is een beetje speels en romantisch, met een lichte Franse tint, straalt de ontspannen hippiecultuur uit en heeft ook iets vintage. Zo zijn er veel mogelijkheden om de kamers persoonlijk en geheel naar je eigen wens en eigenschappen in te richten.

Niet alleen ons menselijk bestaan is extreem veelzijdig, dat geldt ook voor deze inrichtingsstijl. Zo zijn etnopatronen een geliefd highlight bij bohemian. Of het nu gaat om vierkanten, cirkels, lijnen of felle kleuren - bij deze look kunt u uw fantasie de vrije loop laten. Kort samengevat: Alles wat u mooi vindt, mag.

Combineer ongewone, gewaagde kleuren. Hoe bijzonderder, hoe beter. Boho-chic kan niet zonder accessoires. U geeft niet alleen de kamer wat extra's maar geeft hem ook een veel warmere uitstraling. Gekleurde kussens, krukjes en bijzondere lampen geven de kamer een gezellige uitstraling. Kussenslopen met gekke patronen, gevlochten manden en andere textiele accessoires geven uw woning in een handomdraai wat meer glans en creativiteit.

Inrichting in boho-stijl

Zorg voor een gezellige sfeer

VSpeelse vloerkleden maken de bijzondere kunstenaarslook helemaal af. Hierbij kunt u volledig teruggrijpen op uw eigen smaak. Het maakt niet uit welke kleur, welk patroon of met of zonder franjes - het vloerkleed is een must. Deze maakt het plaatje helemaal af en zorgt voor een extra gezellige uitstraling. Het grote aantal opvallende patronen van het vloerkleed vormen het highlight van elke kamer. Ze geven de anders zo gedekte kleuren een compleet andere uitstraling – bovendien zorgen ze voor een aangename sfeer, waardoor uw lichaam zich automatisch ontspant. De sfeer nodigt uit tot gezellige en knusse avonden in uw eigen woning.

Om ook over de hele lijn een volledig perfecte boho-stijl te creëren, zijn oriëntaalse, Afrikaanse of Aziatische accessoires uitermate geschikt. Daarvoor hoeft u niet eens per se iets nieuws aan te schaffen. Vaak zijn vakantiesouvenirs van verre reizen hiervoor uitermate geschikt. Deze geven niet alleen de kamer iets extra's, maar zorgen ook voor een persoonlijk tintje en fijne vakantieherinneringen in uw interieur.

Alle prijzen zijn incl. BTW.
© 2020 by Diva Teppich Center
Design by PurPure | Code by schoenkannjeder
Nach oben