Handgeknoopte tapijten
Unicaten & rariteiten

Handgeknoopt tapijt roze
Handgeknoopte vintage tapijt

Handgemaakte tapijten: bij ons voor betaalbare prijzen

In de wereld van tapijten gelden handgeknoopte tapijten als de mooiste en kwalitatief hoogwaardigste soort tapijten. Juist bij de met de hand vervaardigde beauty's zijn duurzaamheid en een uniek design de onderscheidende kenmerken. Daarnaast ziet geen tapijt hetzelfde eruit en zo geven handgeknoopte tapijten een unieke touch aan iedere omgeving en zijn ze echte eyecatchers.

Bij Tapijt24 bieden wij u naast machinaal geweven tapijten schitterende handgeknoopte tapijten aan. Deze unicaten bieden wij u voor betaalbare prijzen en in moderne designs en kleuren aan. Deze beauty's vindt u hier.

Wij maken bij handgeknoopte tapijten onderscheid tussen twee soorten geknoopte tapijten. Enerzijds biedt de markt klassieke Oosterse tapijten en "verouderde" vintagetapijten. Daarnaast bieden wij met de hand vervaardigde tapijten in moderne kleuren en van natuurlijke vezels zoals wol aan.
Handwoven

Handgeknoopt en van natuurlijke vezels vervaardigd

Al onze met de hand vervaardigde tapijten worden handgetuft en daarbij van een stevige katoenen rug voorzien. Pure viscose in hoge draaddichtheid vormt de lage pool die het tapijt zijn zachte textuur geeft. Bij een afsluitend scheerproces krijgt het oppervlak zijn gemêleerde structuur die van een eenkleurig design een blikvanger maakt. Al onze tapijten zijn volgens de STANDARD 100 by OEKO-TEX® gecertificeerd en daarmee vrij van schadelijke stoffen.

De door ons gebruikte natuurlijke vezels worden in een eerste stap met de hand gesponnen en in een tweede stap met een zeer hoge draaddichtheid tot behaaglijke unicaten verwerkt. De lage pool die hierbij ontstaat, is onderhoudsvriendelijk en robuust. Een tapijt mag handgeknoopt worden genoemd als het poolgaren met een knoop in het grondweefsel is verwerkt. Het grondweefsel, oftewel de ketting en de inslag, bestaat meestal uit wol, katoen of viscose, de pool meestal uit wol. Het bijzondere aan de met veel inspanningen geproduceerde tapijten is dat uitstekende pooldraden die naar boven komen doordat het tapijt wordt bewogen en doordat eroverheen wordt gelopen, eenvoudig met de schaar kunnen worden ingekort. Bij deze draden gaat het niet om productiefouten maar om een typisch kenmerk van handwerk.

De klassieke handgeknoopte tapijten zijn voornamelijk afkomstig uit de Oosterse oorspronglanden. Hiertoe rekenen wij de landen van Turkije tot en met China. Verder de Maghreb-staten van Noord-Afrika zoals Marokko of Egypte, die lang onder politieke en culturele invloed van het Oosten stonden. Meer over de oorspronglanden komt u te weten via deze link.
Roze tapijt - handgemaakt

Goede raad bij met de hand vervaardigde tapijten

Juist bij originele Oosterse tapijten van twee bij drie meter kost een exemplaar gemiddeld tussen de 5600 en 24.000 euro, hoe groter het tapijt hoe duurder. Voor een mooi unicaat kan gemakkelijk ook een bedrag ter waarde van een luxeauto worden uitgegeven. Op de textielbeurs "Heimtextil" konden wij tapijten bewonderen die rond de 250.000 euro en meer kosten. Hierbij was het ene tapijt nog mooier dan het andere. Bij de aanschaf van een Oosters tapijt is een grondige controle onontbeerlijk. U kunt al heel veel met vrij weinig vakkennis herkennen, vooral grove gebreken.

Controleer met een eenvoudige handbeweging of er een echt, dus handgeknoopt tapijt voor u ligt. Volg hiertoe met de vinger een franje aan de achterzijde van het tapijt. Als deze als zogenoemde kettingdraad door het tapijt loopt en aan het andere uiteinde weer een franje vormt, kunt u vrij zeker ervan zijn dat er een echt tapijt voor u ligt. Bij machinaal geproduceerde tapijten wordt de franjerand pas achteraf aangebracht.

Til het tapijt op en kijk naar de structuur. Als u hierbij knopen in onregelmatige rijen waarneemt, gaat het met zekerheid om een handgeknoopt tapijt: machines kunnen geen knopen maken, ze kunnen alleen vlechten. Bovendien zijn machinaal vervaardigde tapijten stijf en kunnen ze niet worden gevouwen.

Handgeknoopte tapijten in verschillende stijlen

Handgeknoopte tapijten in verschillende stijlen

In ons uitgebreide assortiment vindt u handgeknoopte tapijten in verschillende stijlen. Een zeer trendy stijl is daarbij het traditionele ethnopatroon. Hierdoor doet u nieuwe inspiratie op voor de inrichting van uw woonruimte. De stijlvolle vloerbedekking is meestal gemaakt van handgesponnen wol of viscose en maakt indruk door een vlakke poolhoogte van 7 millimeter en een gemiddeld gewicht van 3800 gram per vierkante meter. Deze comfortabele tapijten van zachte stoffen zijn even onderhoudsvriendelijk als robuust en geschikt voor de hele woning. Als handvervaardigde vloerbedekking in nomadedesign bezit het tapijt een hoge draaddichtheid en overtuigt het door de kwaliteit. Zo is het dankzij het gedessineerde oppervlak in een folkloristisch ethnodesign harmonieus in uw interieurstijl in te passen.

Ongeacht of het buiten mooi weer of nat en grijs is: een designtapijt in vintage look geeft uw woonomgeving afhankelijk van het patroon een vrolijke, mediterrane flair. Door de smaakvolle used look waarbij de ornamenten lijken te vervagen, brengen laagpolige tapijten in vintage-stijl geraffineerde accenten aan in een moderne omgeving. Een harmonieus kleurenspel onderstreept de uitstekende combineerbaarheid van de blikvanger met lichte en donkere meubels. Dankzij de aparte zijdelook luistert het in professioneel handwerk gemaakte vintagetapijt iedere ruimte op en zorgt het met zijn hoge draaddichtheid voor aangenaam loopcomfort. Een uitmuntende afwerking en volgens de STANDARD 100 by OEKO-TEX® gecertificeerde natuurlijke vezels zijn verdere uitrustingskenmerken die in het voordeel van onze hoogwaardige producten spreken.

Snuffel hier rond in ons hoogwaardige assortiment van handgeknoopte tapijten.

Selectie van handgeweven tapijten

 • Vloerkleed Handgeknoopt Gabbeh Crème
  Vloerkleed Handgeknoopt Gabbeh Crème
  Kies uw Maat
 • Vloerkleed Handgemaakt Vintage Blush roze
  Vloerkleed Handgemaakt Vintage Blush roze
  Kies uw Maat
 • Vloerkleed Handgeknoopt Gabbeh Antraciet
  Vloerkleed Handgeknoopt Gabbeh Antraciet
  Kies uw Maat
 • Vloerkleed Handgemaakt Vintage Pastel groen
  Vloerkleed Handgemaakt Vintage Pastel groen
  Kies uw Maat
Alle prijzen zijn incl. BTW.
© 2020 by Diva Teppich Center
Design by PurPure | Code by schoenkannjeder
Nach oben