Vloerkleden met vlaggen:
Vloerkleden met artistieke vlaggen van landen

Tuinfeest met vlaggetent
Vlaggen tapijt Argentinië

Vloerkleed met nationale vlag

Met een vloerkleed met vlag lijkt het alsof er elke dag een topwedstrijd in uw eigen woning plaatsvindt. Of het nu om het eigen vaderland of om een vreemd land gaat. Wie dagelijks aan zijn voorliefde voor bepaalde culturen of geweldige belevenissen in een bepaald land herinnerd wil worden, kan dit verwezenlijken met een vloerkleed met daarop een nationale vlag.

Een nationale vlag staat voor de eenheid, onafhankelijkheid en zelfstandigheid van een land. Bij het ontwerp van de vlag worden vaak eigenschappen van het land en de bevolking in verbinding met historische gebeurtenissen tot uitdrukking gebracht. Daarbij zijn religieuze of politieke afbeeldingen niet ongebruikelijk. Nationale vlaggen worden vaak voor een positieve symboliek gebruikt. Met een vlag kan een diepe verbondenheid met een land tot uitdrukking worden gebracht. Helaas ook het tegenovergestelde als een vlag wordt verbrand of geschonden. Om te voorkomen dat er onjuist met vlaggen wordt omgegaan, stellen landen wetten op om een respectvolle omgang met de vlag te garanderen. Er kan bijvoorbeeld zijn vastgelegd dat een vlag nooit de grond mag raken, of dat een vlag slechts gedurende bepaalde tijden gehesen mag worden. Ook wordt per land vastgelegd wanneer een vlag moet worden vervangen en met name hoe de versleten vlag moet worden afgevoerd.

De Verenigde Staten hanteren een vlaggenwet die bepaalt dat versleten vlaggen op een waardige manier verbrand moeten worden. Maar als bij een protestactie een Amerikaanse vlag wordt verbrand, dan wordt dit gezien als ontoelaatbaar gedrag. Het hoogste gerechtshof verbiedt afzonderlijke staten echter om provocerende verbrandingen van de vlag als strafbaar feit te behandelen. Andere landen, zoals Duitsland, verbieden vlagverbrandingen zonder uitzondering. In Argentinië mag een vlag niet worden gewassen. Zij zien het wassen van een vlag als het bloed van de helden van het vaderland dat wordt weggespoeld. In Argentinië mogen versleten vlaggen alleen eervol worden begraven.
Vlaggen van alle landen

Over de herkomst van de vlag

Maar waar komen vlaggen eigenlijk vandaan? Dit is te herleiden tot het ridderschap. In die tijd droegen moedige ridders die ten strijde trokken of deelnamen aan toernooien een herkenningsteken op hun schild. Hierop was een wapen afgebeeld, waaronder zij vochten of waarvoor ze tijdens het toernooi uitkwamen. Of het nu om bescherming of vermaak ging, vanuit de verte kon men al herkennen wie er op dat moment opmarcheerde. Gedurende de tijd namen ook steden en autonome gebieden dergelijke herkenningstekens aan, die zich tot wapens en later tot de nationale vlaggen ontwikkelden, die we vandaag de dag kennen.

Bij het weven worden de ketting- of scheringdraden (worden in het weefgetouw in verticale richting parallel opgespannen) verdeeld en door speciale voorzieningen deels omlaag gebracht en deels opgetild. Daardoor ontstaat tussen deze draden een opening, het zogenaamde vak. Door dit vak glijdt een schietspoel die de inslagdraad in het weefsel brengt. Door het afwisselende optillen en omlaag brengen van de kettingdraden komen deze resp. boven en onder de inslagdraden te liggen – er ontstaan gekruiste draden, binding genoemd. Deze traditionele methode wordt ook tegenwoordig nog door enkele fabrikanten gebruikt bij kleine en grote breedten – door gebruik te maken van synthetische vezels ontstaat er een geheel nieuwe kwaliteit. Bij deze productiemethode is een maximaal comfort gegarandeerd en dat heeft natuurlijk zijn prijs.

Door de oorsprong van de vlaggen tijdens de strijd om roem en eer ontwikkelden vlaggen zich tot een symbool voor trouw en waarde van het eigen vaderland. Uit deze tijd en door deze ontwikkeling die generaties lang voortduurde, komt ook het Duitse begrip "Fahnenflucht" voort, wat zoveel betekent als "desertie" en ook vandaag nog geldt als zwaar strafbaar feit voor militairen. Al in het hele begin gold het verdedigen van de eigen vlag tegen een vijandige overname als allerhoogste plicht. Vlaggen werden als heiligdom gezien, kerkelijk gewijd en mochten uitsluitend door een geselecteerd groepje mensen worden gedragen.

Publiek-bekijken op sportevenementen

Vlaggen en hun betekenis bij sportevenementen

Vlaggen staan zowel symbool voor saamhorigheid als voor verbondenheid, vooral bij sportieve evenementen, internationale samenkomsten of feestelijkheden, zoals schuttersfeesten. Bij deze evenementen worden de vlaggen van een land, een favoriet team of de eigen vereniging omhoog gehouden en vereerd. Daarnaast worden vlaggen vaak als reclamemiddel of decoratie in kamers en gebouwen gebruikt.

Het mooie aan de vlaggen van Tapijt24 is, dat deze robuuste vloerkleden het hele jaar in uw woning kunnen blijven liggen. Door het hoogwaardige materiaal zijn deze vloerkleden geschikt voor binnen- en buitengebruik. Door de trendy ontwerpen vormen de vloerkleden zowel een mooie decoratie voor de woonkamer als voor het terras of balkon.

Ons aanbod aan vloerkleden met vlaggen

Alle prijzen zijn incl. BTW.
© 2020 by Diva Teppich Center
Design by PurPure | Code by schoenkannjeder
Nach oben