Tapijten in extra grote maten -
uw eigen eiland in de woonkamer

Oversized tapijten
XXL-tapijt met stapel

Hoe groot is een extra groot tapijt?

We spreken van extra grote tapijten, ook wel XXL-tapijten genoemd, wanneer zij een breedte hebben van meer dan 2,30 m. Tapijten van dat formaat mogen afhankelijk van de grootte van de kamer zonder meer ruimtevullend zijn. In grote kamers, waar rondom het tapijt nog ruimte is tot de wanden, kan zo'n reus gemakkelijk midden in de kamer worden gelegd. Alle meubelen die anders om het vloerkleed heen worden gezet, vinden bij XXL-tapijten gemakkelijk een plaats op het kleed. In nisvormige ruimten, bijvoorbeeld de eetkamer, ziet een extra groot tapijt er ook goed uit wanneer het de vloer van wand tot wand beslaat. Het geheel wekt dan de indruk een op zichzelf staand compartiment te zijn. Dit effect kunt u ook bereiken wanneer woon- en eetkamer zich in één ruimte bevinden. Elk woongedeelte staat dan op zichzelf.

Leg het tapijt helemaal neer

Uitgebreid aanbod aan XXL-tapijten

Onze extra grote tapijten zijn er met pool, zonder pool, met dessin, zonder dessin, bont van kleur, effen - en dat betekent dat wij voor elke smaak het juiste tapijt hebben. Belangrijk is dat het tapijt bij de inrichting past. Een tapijt kan als statement worden gebruikt.

Hoe groter het tapijt is, des te markanter zal het zich tussen uw vier muren manifesteren. Vanwege de afmetingen van XXL-tapijten worden deze ook wel woonkamereilanden genoemd. Midden in een ruimte liggend lijken deze reuzen op eilanden, die duidelijk afsteken bij het diepblauwe water van de omringende oceaan.

Reusachtig tapijt Shaggy

De juiste tapijtgrootte kiezen

Met name in grote woonruimten kan de grootte van het tapijt zeer uitgesproken werken. Kleine tapijten gaan in grote ruimten al gauw ten onder in het geheel. En als u plaats hebt voor veel tapijt, kunt u deze ook ten volle benutten. Op overvloedige tapijten kunt u hele bankstellen kwijt en zo voor nog meer behaaglijkheid zorgen. De optimale maat voor het tapijt is daarbij persoonlijk. Afhankelijk van de aard en grootte van de ruimte variëren ook de afmetingen van het tapijt.

In het ideale geval meet u de beschikbare ruimte op wanneer u de aanwezige meubelstukken op hun definitieve plaats hebt staan. Zo krijgt u een beter gevoel bij de aard van de ruimte en een indruk tot waar uw nieuwe grote tapijt mag of moet komen.

Groot rond tapijt in de woonkamer

Grote tapijten frissen ruimten op

Vloeren die in meerdere of mindere mate gebruikssporen vertonen of die na verwijdering van oude vloerbedekking ongelijk zijn, kunnen zo handig worden opgefrist. U legt er gewoon een groot tapijt overheen. Tapijten in extra grote maten zijn daarvoor uitstekend geschikt. Doordat deze reuzen een groot oppervlak beslaan, creëren zij een nieuwe ambiance. De perfecte afmetingen voor uw nieuwe tapijt kunt u zelf het beste bepalen.

In het assortiment van Tapijt24 wordt een aantal verschillende maten aangeboden. Veel van onze rechthoekige tapijten zijn leverbaar in een maximale grootte van 300 x 400 cm. Bij veel van de ronde tapijten vindt u prachtige exemplaren in alle denkbare kleuren en materialen met een maximale diameter van 200 cm.

Tapijten in extra grote maten

 • Shaggy vloerkleed Micropolyester Pink
  Shaggy vloerkleed Micropolyester Pink
  Kies uw Maat
 • Shaggy vloerkleed Micropolyester Grijs
  Shaggy vloerkleed Micropolyester Grijs
  Kies uw Maat
 • Shaggy Geometrische patronen Grijs Turquoise
  Shaggy Geometrische patronen Grijs Turquoise
  Kies uw Maat
 • Designer vloerkleed Ruit Zwart Wit
  Designer vloerkleed Ruit Zwart Wit
  Kies uw Maat
Alle prijzen zijn incl. BTW.
© 2020 by Diva Teppich Center
Design by PurPure | Code by schoenkannjeder
Nach oben