Vintagetapijten

Filters sluiten
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Filters resetten
 • meer ...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
Designer Teppich Wohnzimmer Teppiche Ornamente Vintage Optik Schwarz Weiß
Designer vloerkleed Ornamenten
Inhoud 1
van € 11,50
Prijzen incl. btw excl. verzendingskosten
SALE
SALE
1 2 3 4

Vintage vloerkleden

Vintage, Retro, Shabby – u bent vast en zeker bekend met al deze begrippen, maar wat is bepalend voor een vintage vloerkleed, een retro-look of Shabby-Chic? Woonaccesoires in vintage-look zijn niet slechts elementen, zij creëren ook een zweem van nostalgie en persoonlijkheid in uw interieur. Vaak is het met name de combinatie van nostalgische vintage-vloerkleden en traditioneel meubilair die een huis zo echt gemoedelijk maken. De karakteristieke unieke elementen, de prachtige artikelen van de vlooienmarkt of verzamelstukken worden door een ambiance van retro-vloerkleden en andere woonaccessoires bij uitstek op de voorgrond gebracht. Daardoor ontstaat een gevoel van behaaglijkheid en traditie, dat u de boodschap geeft: hier voel ik mij thuis. Tijdloos en chique worden de vintage-vloerkleden in Used-Look of Shabby-Chic gepresenteerd, uitstralingen die niet worden bepaald door kortstondige trends of moderne hypes, maar die voor u een ongeëvenaarde sfeer in de werkkamer, slaapkamer of woonkamer creëren. 

Wat is de betekenis van ‘Vintage’ en ‘Retro’? 

Vintage 

Het begrip ‘Vintage’ beschrijft een stijlrichting op het gebied van mode en design, waarbij oudere design worden nagemaakt of waarbij met oude, vaak gebruikte voorwerpen of meubelstukken wordt gewerkt. Vaak worden hiervoor succesvolle en populaire trends uit het verleden als voorbeeld gebruikt. Echte ‘vintage’ in bijv. kleding of meubels betreft vaak daadwerkelijk iets wat echt oud en origineel is.

Retro 

Designs in retro-stijl zijn anders dan echte vintage, het zijn meestal nieuwe designs die een zweem van hun stijl aan oude, bekende trends toevoegen en niet daadwerkelijk oud zijn. Hierbij wordt een nieuwe invulling gegeven aan populaire kenmerken, uitstralingen en vormen, zodat het design uit vergane tijden weer op een actueel concept is gebaseerd. 

Vintage-stijl 

Interieurelementen in ‘vintage-stijl’ zijn opnieuw geproduceerd en vaak voorzien van een Used-Look, zodat zij een gebruikt en oud uiterlijk hebben. Vaak worden deze gecombineerd met echte unieke vintage-elementen. Ook wordt hiervoor graag de term ‘Shabby-Chic’ gebruikt, wat een beschrijving is van het gebruikte uiterlijk. Met meubilair in vintage-stijl kunt u uw persoonlijke verzamelstukken of de schatten die u op de rommelmarkt hebt gevonden, perfect tot uiting laten komen. 

Used-Look 

De trendy ‘Used-Look’ is met name populair voor elementen in het interieur. Deze worden op een dergelijke manier vormgegeven of geproduceerd dat zij een gebruikt uiterlijk of zogenaamde patina hebben. Dit effect wordt doelbewust gecreëerd en zegt niets over de status of de ouderdom van het voorwerp. De Used-Look wordt graag bij vloerkleden gebruikt, omdat het wat oudere uiterlijk meer karakter toevoegt, terwijl de vloerkleden tegelijkertijd robuust zijn en volledig nieuw. Zo creëren zij een gemoedelijke impressie, zonder kwalitatieve minpunten.

Wat is een vintage-vloerkleed? 

Vintage-vloerkleden behoren al lang tot de top trends bij woonaccessoires en het interieur. Als karakteristieke blikvanger zorgen zij voor een hele bijzondere flair in een ruimte. Daarbij hoeft een vintage-vloerkleed niet direct oud en versleten te zijn, want het trendy design van een klassiek vloerkleed is in een moderne kwaliteit beschikbaar. Retro-vloerkleden bieden de ideale combinatie van hedendaagse grondstoffen, hoogwaardige verwerking en een gewaardeerd en bekend design. Opdat bij een nieuw geproduceerd woonaccessoire in vintage-stijl de gewenste ‘gebruikte’ uitstraling kan ontstaan, worden deze vloerkleden bewust in Used-Look vervaardigd, zodat zij het specifieke karakter krijgen. Hiervoor gebruiken de producenten de meest populaire, klassieke retro-designs, vaak geïnspireerd op oosterse ornamenten en bloempatronen, die al tijdens de verwerking als ‘oud’ worden vervaardigd. Op deze manier krijgt u een vintage-vloerkleed dat is gemaakt van moderne en onderhoudsarme grondstoffen. Omdat het vloerkleed is voorzien van vele ornamenten en ‘vervaagde’ kleuren lijkt het sterk op een antiek vloerkleed, maar het heeft alle voordelen van een moderne woonaccessoire. Kortom, de ideale partner voor uw meubilair, of dat nu echt vintage, retro of Shabby-Chic is.

Het juiste vintage-vloerkleed voor de perfecte look 

Niet alle vintage-vloerkleden zijn een echt vintage-vloerkleed. Omdat uw interieur net zo individueel is als u dat zelf bent, moet ook uw nieuwe vintage-vloerkleed bij uw interieurstijl passen. Het spreekt voor zich dat smaken verschillen, maar als u uw interieur met trendy meubilair en een karakter voor vergane tijden wilt beleven, is een vloerkleed in vintage- of retro-stijl de ideale partner. De veelzijdige uitstraling van deze prachtige vloerkleden zijn een aanvulling op verschillende interieurstijlen en plaatsen uw meubilair optisch op de voorgrond, passend bij talloze trendy interieurtrends.

Landhuis-interieur 

Voor de landelijke of landhuis-stijl is een passend woord beschikbaar: gemoedelijk. De uiterst populaire interieurstijl is als het ware gemaakt voor de expressieve vintage-vloerkleden, die er niet alleen goed uitzien, maar ook een heerlijk zachte loopervaring bieden. Hoe is het bijvoorbeeld met een lichtgrijs Perzisch vloerkleed? Heerlijk zacht en aangenaam is dit vloerkleed ideaal voor de huiselijke ambiance en wie zegt dat een vintage-vloerkleed altijd voorzien moet zijn van patronen? Gun uzelf eens een echt zacht vloerkleed om uw voeten te verwennen. 

Realiseren van de industriële stijl 

In de industriële stijl gaat het er wat krachtiger aan toe, want hier staan eerdere stabiele materialen zoals hout en staal op de voorgrond. Maar ook in deze interieurstijl is een vintage-vloerkleed ideaal, want dankzij de grote keuze aan grondstoffen kunt u altijd het juiste vloerkleed vinden. Naast de vele synthetische grondstoffen worden ook bestendige, natuurlijke vezels zoals jute toegepast. Bovendien is de trendy Used-Look met een gebruikte uitstraling perfect voor een ruwe en tegelijkertijd gemoedelijke omgeving.

Puristisch vormgegeven woonkamer 

Ook mensen die fan zijn van puristisch en minimalistisch komen met de expressieve retro-vloerkleden in vintage-stijl goed tot hun recht, wan deze vloerkleden bieden een royaal assortiment van kleurrijke designs die als basis bij uitstek geschikt zijn voor deze interieurstijl. In combinatie met karakteristieke unieke exemplaren in Shabby-Chic zijn de vintage-vloerkleden met patronen een echte eyecatcher en een optisch highlight in uw woonkamer. Zij bieden een prachtige ambiance voor uw meubilair en woonaccessoires en zijn de basis voor een unieke woonbeleving.

Slaapkamer

Daarentegen is de slaapkamer de perfecte omgeving voor discrete en subtiele kleuren, die een zachte en dromerige sfeer creëren en een rustgevend effect hebben. Vintage-vloerkleden in gedekte tinten zoals beige of blauwgrijs hebben een bijzonder mooi effect, omdat zij met een subtiele uitstraling rust in de ruimte brengen en dankzij de retro-look tegelijkertijd een gemoedelijke ambiance creëren. Dankzij de beste materialen en de hoogwaardige verwerking zijn moderne vintage-vloerkleden ook gevoelsmatig voor deze omgeving geschikt, omdat de gebruikte materialen voor een ongeëvenaard zachte pool en een uitzonderlijk fijne loopervaring zorgen. Zo kunt u heerlijk ontspannen en genieten van een welverdiende nachtrust. 

Onderhoudsarme en zachte materialen voor retro-vloerkleden 

Ook al hebben vintage-vloerkleden en vloerkleden in retro-stijl een oude en gebruikte uitstraling, toch zijn zij niet gemaakt van oude of minderwaardige materialen, want de populaire Used-Look is immers een design-elementen en niet het gevolg van slecht verwerkte producten. Naast de echte vintage-vloerkleden die daadwerkelijk oud zijn en daarom gemaakt moeten zijn van robuust materiaal, worden nieuwe vintage-vloerkleden ofwel gemaakt van bestendige, natuurlijke vezels zoals jute of wol, ofwel van onderhoudsarme synthetische vezels die een lange levensduur hebben. Moderne grondstoffen zoals polyester of polypropyleen zijn echte alleskunners en spreken aan met hun veelzijdigheid, zowel voor wat betreft het design als de onderhoudskenmerken. Dankzij de moderne vervaardiging worden de vintage-vloerkleden door bijna niets beperkt. Zo zijn klassieke, oosterse ornamenten met vele versieringen en krachtige kleuren net zo goed mogelijk als vloerkleden met een ‘vervaagde’ uitstraling die de indruk geven van een lange geschiedenis. Ook voor wat betreft de loopervaring is het moderne retro-vloerkleed individueel en loopt uiteen van robuuste platgeweven vloerkleden tot heerlijke zachte vloerkleden die de voeten verwennen, zodat u voor elke kamer een passende woonaccessoire kunt vinden. Voor alle vintage-vloerkleden geldt echter met name het unieke design, de zweem van traditie en natuurlijk de huiselijke en gemoedelijke flair.

Natuurlijke vezels 

Wol behoort tot een van de meeste bekende natuurlijke vezels. Er is bijna niemand die ooit wel eens ofwel een kledingstuk ofwel een woonaccessoire gemaakt van wol heeft gebruikt. Dit veelzijdige natuurlijke materiaal is bij uitstek geschikt voor gemoedelijke vintage-vloerkleden en spreekt aan met een heerlijk zacht gevoel en in tegenstelling tot de overige natuurlijke vezels kunnen van wol ook heerlijk zachte hoogpolige vloerkleden in retro-stijl, die de voeten verwennen, worden gemaakt. Het mag echter niet worden vergeten dat deze grondstof uiterst robuust is en een lange levensduur heeft en daarnaast ook zeer vergevingsgezind is voor gevoelige vloerbedekkkingen. Dat is ook de reden waarom vele vloerkleden die van vaste vezels zoals jute zijn gemaakt, een katoenen rug hebben.

Als uiterst robuuste grondstof is jute al honderden jaren een vast bestanddeel van vele textielproducten. Ofwel als basis voor kleding, gebruiksvoorwerpen van textiel zoals zakken of doeken, als tas of als woonaccessoire evenals voor trendy vintage-vloerkleden. Jute overtuigt in elke levensfase en spreekt aan met een gemoedelijke, natuurlijke uitstraling. Met name geschikt voor platgeweven vloerkleden, creëert een retro- of vintage-vloerkleed dankzij de natuurlijke structuur een subtiele Used-Look, die tegelijkertijd een gemoedelijke evenals een huiselijke ambiance laat ontstaan. Jute vloerkleden zijn het ideale design-element voor een open en creatieve interieurstijl zoals Boho-Chic of de Franse landhuis-stijl. Dankzij de neutrale kleur komt individueel meubilair, bijvoorbeeld in Shabby-Chic of echte vintage-stijl uiterst goed tot uitdrukking.

De sisalvezel is een grondstof die vooral voor de productie van touwen en kabels wordt gebruik, maar die dankzij de verwerking ook uiterst populair is voor woontextiel. Vintage-vloerkleden van sisal spreken aan met een uiterst lange levensduur en een bestendig oppervlak, die een unieke loopervaring biedt, omdat de geruwde structuur de voeten aangenaam masseert. Net als jute heeft sisal een natuurlijke uitstraling en subtiele kleurvariaties, die ideaal zijn voor retro-vloerkleden in vintage-stijl. Met name omdat zij het meubilair niet overheersen, maar juist vakkundig tot uitdrukking laten komen.

Synthetische vezels en half synthetische viscose 

Synthetische vezels zoals polyester of viscose zijn bijzonder veelzijdig en kunnen in bijna elke vorm en kleur worden geproduceerd. Daarom zijn de creatieve mogelijkheden op het gebied van woontextiel bijna onbegrensd. Als grondstof voor vintage-vloerkleden zijn deze synthetische vezels ook bij uitstek geschikt, omdat zij enorm robuust en bestendig zijn en heel gemakkelijk kunnen worden gereinigd. De rijkelijk met klassieke oosterse ornamenten versierde vintage-vloerkleden kunnen perfect van synthetische vezels worden vervaardigd, net als de trendy Used-Look van ‘versleten’ vloerkleden uit vergane tijden, echter zonder voorbij te gaan aan het comfort van een nieuw vloerkleed met uitstekende onderhoudskenmerken. Retro-vloerkleden gemaakt van synthetische vezels spreken naast hun design in vintage-stijl aan met een heerlijke zachte pool, want in tegenstelling tot natuurlijke vezels zijn polyester en viscose aangenaam zijdezacht. Naast de heerlijk zachte hoogpolige vloerkleden zijn synthetische vezels ook perfect geschikt voor de productie van platgeweven vloerkleden, die bijna onverwoestbaar zijn. Ook zijn zij perfect passend bij de industriële stijl of bij Shabby-Chic meubilair. Als u dus het beste van beide werelden wilt, dan zijn vintage-vloerkleden van viscose, polyester of andere synthetische vezels precies datgene wat u zoekt. Het spreekt voor zich dat alle grondstoffen en producten op basis van strenge richtlijnen worden getest en daarom aantoonbaar vrij zijn van schadelijke stoffen.

Lang plezier van vloerkleden met een Used-Look 3 onderhoudstips

Regelmatig stofzuigen

De eerste onderhoudstip is misschien wel de gemakkelijkste en de belangrijkste - het regelmatig stofzuigen. Als u uw vintage-vloerkleed met regelmaat stofzuigt, voorkomt u dat het vuil zich in het weefsel vastzet, iets wat later moeilijk te verwijderen is. Of het nu stof of kruimels betreft, of de inloop die dagelijks van buiten wordt meegebracht, u kunt uw vloerkleed van de meeste verontreinigingen ontdoen door het simpelweg stofzuigen. In het algemeen kan elk vloerkleed probleemloos worden gezogen, want het heeft geen enkele negatieve invloed op natuurlijke vezels noch op synthetische grondstoffen. Zo voorkomt u hinderlijke watervlekken die door de combinatie van water en verontreinigen kunnen ontstaan en die uw vloerkleed snel een onaangename uitstraling zullen geven. Met deze simpele tip blijft de Used-Look van uw vintage-vloerkleed ook tijdens het gebruik een trendy design-element en geen treurige component.

Laat vlekken niet indrogen

Dat is vast en zeker bij iedereen bekend: er wordt bijzonder voorzichtig gehandeld, maar in een mum van tijd is er toch iets gevallen en het mooie vintage-vloerkleed heeft een vlek. Dat is echter geen reden tot paniek. Het is belangrijk dat u de vlek niet laat indrogen, maar het retor-vloerkleed snel gaat behandelen. Hierbij moet u met name de onderhoudsinstructies opvolgen en niet te lang wachten. Kleine vloerkleden kunnen gemakkelijk buiten worden uitgeschud en vervolgens met een beetje shampoo of een mild reinigingsmiddel in de badkuip of douche worden gewassen. Laat uw vintage-vloerkleed altijd goed drogen, zodat er later geen watervlek of schimmel kan optreden. Op grotere vloerkleden kunnen vlekken ook gemakkelijk met een speciale tapijtreiniger in poedervorm of als schuim worden verwijderd. Volg de gebruiksaanwijzigingen van het reinigingsmiddel en de onderhoudsinstructies van uw vloerkleed op, want de verdraagzaamheid kan afhankelijk van het materiaal variëren.

Het vloerkleed 180° draaien 

In eerste instantie kan deze onderhoudstip misschien wat grappig of zelfs overbodig lijken, maar het is met name voor uw vintage-vloerkleden aan te bevelen om op de indeling in uw ruimte te letten. Het daglicht en drukplekken kunnen uw vloerkleed namelijk net zo beschadigen als vlekken en verontreinigingen dat doen, ook al zal het niet direct zichtbaar zijn. Zwaar meubilair maar ook zitgelegenheden heden die veelvuldig worden gebruikt belasten met hun gewicht het oppervlak van uw vintage-vloerkleed en kunnen deze permanent indrukken en beschadigen. Permanente lichtinval zorgt er bovendien voor dat de kleuren vervagen. Om deze problemen te voorkomen is het in het algemeen afdoende om uw retro-vloerkleed twee keer per jaar gewoon 180° te draaien, zodat de belaste plekken worden ontlast. Zo eenvoudig is het om iets goeds te doen voor uw vintage-vloerkleed, zodat u er nog lang plezier van zult hebben.

Vintage, Retro, Shabby – u bent vast en zeker bekend met al deze begrippen, maar wat is bepalend voor een vintage vloerkleed, een retro-look of Shabby-Chic? Woonaccesoires in vintage-look zijn... meer lezen »
Venster sluiten
Vintage vloerkleden

Vintage, Retro, Shabby – u bent vast en zeker bekend met al deze begrippen, maar wat is bepalend voor een vintage vloerkleed, een retro-look of Shabby-Chic? Woonaccesoires in vintage-look zijn niet slechts elementen, zij creëren ook een zweem van nostalgie en persoonlijkheid in uw interieur. Vaak is het met name de combinatie van nostalgische vintage-vloerkleden en traditioneel meubilair die een huis zo echt gemoedelijk maken. De karakteristieke unieke elementen, de prachtige artikelen van de vlooienmarkt of verzamelstukken worden door een ambiance van retro-vloerkleden en andere woonaccessoires bij uitstek op de voorgrond gebracht. Daardoor ontstaat een gevoel van behaaglijkheid en traditie, dat u de boodschap geeft: hier voel ik mij thuis. Tijdloos en chique worden de vintage-vloerkleden in Used-Look of Shabby-Chic gepresenteerd, uitstralingen die niet worden bepaald door kortstondige trends of moderne hypes, maar die voor u een ongeëvenaarde sfeer in de werkkamer, slaapkamer of woonkamer creëren. 

Wat is de betekenis van ‘Vintage’ en ‘Retro’? 

Vintage 

Het begrip ‘Vintage’ beschrijft een stijlrichting op het gebied van mode en design, waarbij oudere design worden nagemaakt of waarbij met oude, vaak gebruikte voorwerpen of meubelstukken wordt gewerkt. Vaak worden hiervoor succesvolle en populaire trends uit het verleden als voorbeeld gebruikt. Echte ‘vintage’ in bijv. kleding of meubels betreft vaak daadwerkelijk iets wat echt oud en origineel is.

Retro 

Designs in retro-stijl zijn anders dan echte vintage, het zijn meestal nieuwe designs die een zweem van hun stijl aan oude, bekende trends toevoegen en niet daadwerkelijk oud zijn. Hierbij wordt een nieuwe invulling gegeven aan populaire kenmerken, uitstralingen en vormen, zodat het design uit vergane tijden weer op een actueel concept is gebaseerd. 

Vintage-stijl 

Interieurelementen in ‘vintage-stijl’ zijn opnieuw geproduceerd en vaak voorzien van een Used-Look, zodat zij een gebruikt en oud uiterlijk hebben. Vaak worden deze gecombineerd met echte unieke vintage-elementen. Ook wordt hiervoor graag de term ‘Shabby-Chic’ gebruikt, wat een beschrijving is van het gebruikte uiterlijk. Met meubilair in vintage-stijl kunt u uw persoonlijke verzamelstukken of de schatten die u op de rommelmarkt hebt gevonden, perfect tot uiting laten komen. 

Used-Look 

De trendy ‘Used-Look’ is met name populair voor elementen in het interieur. Deze worden op een dergelijke manier vormgegeven of geproduceerd dat zij een gebruikt uiterlijk of zogenaamde patina hebben. Dit effect wordt doelbewust gecreëerd en zegt niets over de status of de ouderdom van het voorwerp. De Used-Look wordt graag bij vloerkleden gebruikt, omdat het wat oudere uiterlijk meer karakter toevoegt, terwijl de vloerkleden tegelijkertijd robuust zijn en volledig nieuw. Zo creëren zij een gemoedelijke impressie, zonder kwalitatieve minpunten.

Wat is een vintage-vloerkleed? 

Vintage-vloerkleden behoren al lang tot de top trends bij woonaccessoires en het interieur. Als karakteristieke blikvanger zorgen zij voor een hele bijzondere flair in een ruimte. Daarbij hoeft een vintage-vloerkleed niet direct oud en versleten te zijn, want het trendy design van een klassiek vloerkleed is in een moderne kwaliteit beschikbaar. Retro-vloerkleden bieden de ideale combinatie van hedendaagse grondstoffen, hoogwaardige verwerking en een gewaardeerd en bekend design. Opdat bij een nieuw geproduceerd woonaccessoire in vintage-stijl de gewenste ‘gebruikte’ uitstraling kan ontstaan, worden deze vloerkleden bewust in Used-Look vervaardigd, zodat zij het specifieke karakter krijgen. Hiervoor gebruiken de producenten de meest populaire, klassieke retro-designs, vaak geïnspireerd op oosterse ornamenten en bloempatronen, die al tijdens de verwerking als ‘oud’ worden vervaardigd. Op deze manier krijgt u een vintage-vloerkleed dat is gemaakt van moderne en onderhoudsarme grondstoffen. Omdat het vloerkleed is voorzien van vele ornamenten en ‘vervaagde’ kleuren lijkt het sterk op een antiek vloerkleed, maar het heeft alle voordelen van een moderne woonaccessoire. Kortom, de ideale partner voor uw meubilair, of dat nu echt vintage, retro of Shabby-Chic is.

Het juiste vintage-vloerkleed voor de perfecte look 

Niet alle vintage-vloerkleden zijn een echt vintage-vloerkleed. Omdat uw interieur net zo individueel is als u dat zelf bent, moet ook uw nieuwe vintage-vloerkleed bij uw interieurstijl passen. Het spreekt voor zich dat smaken verschillen, maar als u uw interieur met trendy meubilair en een karakter voor vergane tijden wilt beleven, is een vloerkleed in vintage- of retro-stijl de ideale partner. De veelzijdige uitstraling van deze prachtige vloerkleden zijn een aanvulling op verschillende interieurstijlen en plaatsen uw meubilair optisch op de voorgrond, passend bij talloze trendy interieurtrends.

Landhuis-interieur 

Voor de landelijke of landhuis-stijl is een passend woord beschikbaar: gemoedelijk. De uiterst populaire interieurstijl is als het ware gemaakt voor de expressieve vintage-vloerkleden, die er niet alleen goed uitzien, maar ook een heerlijk zachte loopervaring bieden. Hoe is het bijvoorbeeld met een lichtgrijs Perzisch vloerkleed? Heerlijk zacht en aangenaam is dit vloerkleed ideaal voor de huiselijke ambiance en wie zegt dat een vintage-vloerkleed altijd voorzien moet zijn van patronen? Gun uzelf eens een echt zacht vloerkleed om uw voeten te verwennen. 

Realiseren van de industriële stijl 

In de industriële stijl gaat het er wat krachtiger aan toe, want hier staan eerdere stabiele materialen zoals hout en staal op de voorgrond. Maar ook in deze interieurstijl is een vintage-vloerkleed ideaal, want dankzij de grote keuze aan grondstoffen kunt u altijd het juiste vloerkleed vinden. Naast de vele synthetische grondstoffen worden ook bestendige, natuurlijke vezels zoals jute toegepast. Bovendien is de trendy Used-Look met een gebruikte uitstraling perfect voor een ruwe en tegelijkertijd gemoedelijke omgeving.

Puristisch vormgegeven woonkamer 

Ook mensen die fan zijn van puristisch en minimalistisch komen met de expressieve retro-vloerkleden in vintage-stijl goed tot hun recht, wan deze vloerkleden bieden een royaal assortiment van kleurrijke designs die als basis bij uitstek geschikt zijn voor deze interieurstijl. In combinatie met karakteristieke unieke exemplaren in Shabby-Chic zijn de vintage-vloerkleden met patronen een echte eyecatcher en een optisch highlight in uw woonkamer. Zij bieden een prachtige ambiance voor uw meubilair en woonaccessoires en zijn de basis voor een unieke woonbeleving.

Slaapkamer

Daarentegen is de slaapkamer de perfecte omgeving voor discrete en subtiele kleuren, die een zachte en dromerige sfeer creëren en een rustgevend effect hebben. Vintage-vloerkleden in gedekte tinten zoals beige of blauwgrijs hebben een bijzonder mooi effect, omdat zij met een subtiele uitstraling rust in de ruimte brengen en dankzij de retro-look tegelijkertijd een gemoedelijke ambiance creëren. Dankzij de beste materialen en de hoogwaardige verwerking zijn moderne vintage-vloerkleden ook gevoelsmatig voor deze omgeving geschikt, omdat de gebruikte materialen voor een ongeëvenaard zachte pool en een uitzonderlijk fijne loopervaring zorgen. Zo kunt u heerlijk ontspannen en genieten van een welverdiende nachtrust. 

Onderhoudsarme en zachte materialen voor retro-vloerkleden 

Ook al hebben vintage-vloerkleden en vloerkleden in retro-stijl een oude en gebruikte uitstraling, toch zijn zij niet gemaakt van oude of minderwaardige materialen, want de populaire Used-Look is immers een design-elementen en niet het gevolg van slecht verwerkte producten. Naast de echte vintage-vloerkleden die daadwerkelijk oud zijn en daarom gemaakt moeten zijn van robuust materiaal, worden nieuwe vintage-vloerkleden ofwel gemaakt van bestendige, natuurlijke vezels zoals jute of wol, ofwel van onderhoudsarme synthetische vezels die een lange levensduur hebben. Moderne grondstoffen zoals polyester of polypropyleen zijn echte alleskunners en spreken aan met hun veelzijdigheid, zowel voor wat betreft het design als de onderhoudskenmerken. Dankzij de moderne vervaardiging worden de vintage-vloerkleden door bijna niets beperkt. Zo zijn klassieke, oosterse ornamenten met vele versieringen en krachtige kleuren net zo goed mogelijk als vloerkleden met een ‘vervaagde’ uitstraling die de indruk geven van een lange geschiedenis. Ook voor wat betreft de loopervaring is het moderne retro-vloerkleed individueel en loopt uiteen van robuuste platgeweven vloerkleden tot heerlijke zachte vloerkleden die de voeten verwennen, zodat u voor elke kamer een passende woonaccessoire kunt vinden. Voor alle vintage-vloerkleden geldt echter met name het unieke design, de zweem van traditie en natuurlijk de huiselijke en gemoedelijke flair.

Natuurlijke vezels 

Wol behoort tot een van de meeste bekende natuurlijke vezels. Er is bijna niemand die ooit wel eens ofwel een kledingstuk ofwel een woonaccessoire gemaakt van wol heeft gebruikt. Dit veelzijdige natuurlijke materiaal is bij uitstek geschikt voor gemoedelijke vintage-vloerkleden en spreekt aan met een heerlijk zacht gevoel en in tegenstelling tot de overige natuurlijke vezels kunnen van wol ook heerlijk zachte hoogpolige vloerkleden in retro-stijl, die de voeten verwennen, worden gemaakt. Het mag echter niet worden vergeten dat deze grondstof uiterst robuust is en een lange levensduur heeft en daarnaast ook zeer vergevingsgezind is voor gevoelige vloerbedekkkingen. Dat is ook de reden waarom vele vloerkleden die van vaste vezels zoals jute zijn gemaakt, een katoenen rug hebben.

Als uiterst robuuste grondstof is jute al honderden jaren een vast bestanddeel van vele textielproducten. Ofwel als basis voor kleding, gebruiksvoorwerpen van textiel zoals zakken of doeken, als tas of als woonaccessoire evenals voor trendy vintage-vloerkleden. Jute overtuigt in elke levensfase en spreekt aan met een gemoedelijke, natuurlijke uitstraling. Met name geschikt voor platgeweven vloerkleden, creëert een retro- of vintage-vloerkleed dankzij de natuurlijke structuur een subtiele Used-Look, die tegelijkertijd een gemoedelijke evenals een huiselijke ambiance laat ontstaan. Jute vloerkleden zijn het ideale design-element voor een open en creatieve interieurstijl zoals Boho-Chic of de Franse landhuis-stijl. Dankzij de neutrale kleur komt individueel meubilair, bijvoorbeeld in Shabby-Chic of echte vintage-stijl uiterst goed tot uitdrukking.

De sisalvezel is een grondstof die vooral voor de productie van touwen en kabels wordt gebruik, maar die dankzij de verwerking ook uiterst populair is voor woontextiel. Vintage-vloerkleden van sisal spreken aan met een uiterst lange levensduur en een bestendig oppervlak, die een unieke loopervaring biedt, omdat de geruwde structuur de voeten aangenaam masseert. Net als jute heeft sisal een natuurlijke uitstraling en subtiele kleurvariaties, die ideaal zijn voor retro-vloerkleden in vintage-stijl. Met name omdat zij het meubilair niet overheersen, maar juist vakkundig tot uitdrukking laten komen.

Synthetische vezels en half synthetische viscose 

Synthetische vezels zoals polyester of viscose zijn bijzonder veelzijdig en kunnen in bijna elke vorm en kleur worden geproduceerd. Daarom zijn de creatieve mogelijkheden op het gebied van woontextiel bijna onbegrensd. Als grondstof voor vintage-vloerkleden zijn deze synthetische vezels ook bij uitstek geschikt, omdat zij enorm robuust en bestendig zijn en heel gemakkelijk kunnen worden gereinigd. De rijkelijk met klassieke oosterse ornamenten versierde vintage-vloerkleden kunnen perfect van synthetische vezels worden vervaardigd, net als de trendy Used-Look van ‘versleten’ vloerkleden uit vergane tijden, echter zonder voorbij te gaan aan het comfort van een nieuw vloerkleed met uitstekende onderhoudskenmerken. Retro-vloerkleden gemaakt van synthetische vezels spreken naast hun design in vintage-stijl aan met een heerlijke zachte pool, want in tegenstelling tot natuurlijke vezels zijn polyester en viscose aangenaam zijdezacht. Naast de heerlijk zachte hoogpolige vloerkleden zijn synthetische vezels ook perfect geschikt voor de productie van platgeweven vloerkleden, die bijna onverwoestbaar zijn. Ook zijn zij perfect passend bij de industriële stijl of bij Shabby-Chic meubilair. Als u dus het beste van beide werelden wilt, dan zijn vintage-vloerkleden van viscose, polyester of andere synthetische vezels precies datgene wat u zoekt. Het spreekt voor zich dat alle grondstoffen en producten op basis van strenge richtlijnen worden getest en daarom aantoonbaar vrij zijn van schadelijke stoffen.

Lang plezier van vloerkleden met een Used-Look 3 onderhoudstips

Regelmatig stofzuigen

De eerste onderhoudstip is misschien wel de gemakkelijkste en de belangrijkste - het regelmatig stofzuigen. Als u uw vintage-vloerkleed met regelmaat stofzuigt, voorkomt u dat het vuil zich in het weefsel vastzet, iets wat later moeilijk te verwijderen is. Of het nu stof of kruimels betreft, of de inloop die dagelijks van buiten wordt meegebracht, u kunt uw vloerkleed van de meeste verontreinigingen ontdoen door het simpelweg stofzuigen. In het algemeen kan elk vloerkleed probleemloos worden gezogen, want het heeft geen enkele negatieve invloed op natuurlijke vezels noch op synthetische grondstoffen. Zo voorkomt u hinderlijke watervlekken die door de combinatie van water en verontreinigen kunnen ontstaan en die uw vloerkleed snel een onaangename uitstraling zullen geven. Met deze simpele tip blijft de Used-Look van uw vintage-vloerkleed ook tijdens het gebruik een trendy design-element en geen treurige component.

Laat vlekken niet indrogen

Dat is vast en zeker bij iedereen bekend: er wordt bijzonder voorzichtig gehandeld, maar in een mum van tijd is er toch iets gevallen en het mooie vintage-vloerkleed heeft een vlek. Dat is echter geen reden tot paniek. Het is belangrijk dat u de vlek niet laat indrogen, maar het retor-vloerkleed snel gaat behandelen. Hierbij moet u met name de onderhoudsinstructies opvolgen en niet te lang wachten. Kleine vloerkleden kunnen gemakkelijk buiten worden uitgeschud en vervolgens met een beetje shampoo of een mild reinigingsmiddel in de badkuip of douche worden gewassen. Laat uw vintage-vloerkleed altijd goed drogen, zodat er later geen watervlek of schimmel kan optreden. Op grotere vloerkleden kunnen vlekken ook gemakkelijk met een speciale tapijtreiniger in poedervorm of als schuim worden verwijderd. Volg de gebruiksaanwijzigingen van het reinigingsmiddel en de onderhoudsinstructies van uw vloerkleed op, want de verdraagzaamheid kan afhankelijk van het materiaal variëren.

Het vloerkleed 180° draaien 

In eerste instantie kan deze onderhoudstip misschien wat grappig of zelfs overbodig lijken, maar het is met name voor uw vintage-vloerkleden aan te bevelen om op de indeling in uw ruimte te letten. Het daglicht en drukplekken kunnen uw vloerkleed namelijk net zo beschadigen als vlekken en verontreinigingen dat doen, ook al zal het niet direct zichtbaar zijn. Zwaar meubilair maar ook zitgelegenheden heden die veelvuldig worden gebruikt belasten met hun gewicht het oppervlak van uw vintage-vloerkleed en kunnen deze permanent indrukken en beschadigen. Permanente lichtinval zorgt er bovendien voor dat de kleuren vervagen. Om deze problemen te voorkomen is het in het algemeen afdoende om uw retro-vloerkleed twee keer per jaar gewoon 180° te draaien, zodat de belaste plekken worden ontlast. Zo eenvoudig is het om iets goeds te doen voor uw vintage-vloerkleed, zodat u er nog lang plezier van zult hebben.

Bestverkopend
Designer Teppich Wohnzimmer Teppiche Ornamente Vintage Optik Schwarz Weiß
Designer vloerkleed Ornamenten
Inhoud 1
van € 11,50

Prijzen incl. btw excl. verzendingskosten

SALE
Teppich Handgefertigt Hochwertig 100 % Viskose Vintage Trend Farbe Pastell Grün
+6
Woonkamertapijt, laagpolig met de hand gemaakt...
Inhoud 1
van € 86,99

Prijzen incl. btw excl. verzendingskosten

SALE
Trendy tapijt van platweefsel ornamenten
Trendy tapijt van platweefsel ornamenten
Inhoud 1
van € 20,50

Prijzen incl. btw excl. verzendingskosten

SALE
Kurzflor Teppich Used Look Ornamentale Muster Jeansblau Modern In Grau Blau
Designer 'Used look' Ornamenten
Inhoud 1
van € 33,00

Prijzen incl. btw excl. verzendingskosten

SALE
SALE
Designer Teppich Moderne Orient Muster 3D Wohnzimmerteppich Beige Creme
Vloerkleed 3D-effect Ornamenten
Inhoud 1
van € 74,99

Prijzen incl. btw excl. verzendingskosten

Modern Kortpolig vloerkleed Dambordpatroon Zwart-wit
Modern Kortpolig vloerkleed Dambordpatroon...
Inhoud 1
van € 38,99

Prijzen incl. btw excl. verzendingskosten

SALE
SALE
Trendiger Flachgewebe Teppich Vintage Orient Used Look Shabby Chic Mehrfarbig
Trendy tapijt van platweefsel vintage
Inhoud 1
van € 29,99

Prijzen incl. btw excl. verzendingskosten

SALE
Vloerkleed Eatkamer Marokkaans Vintage
Vloerkleed Eatkamer Marokkaans Vintage
van € 37,99

Prijzen incl. btw excl. verzendingskosten

SALE
SALE
SALE
Woonkamer Tapijt Korte Vintage Rhombus
Woonkamer Tapijt Korte Vintage Rhombus
van € 39,99

Prijzen incl. btw excl. verzendingskosten

SALE
SALE
SALE
SALE
Orient Teppich Modern 3D Effekt Meliert Schimmernd Ornamente In Grau Weiß
+3
Oosters tapijt ornamenten goud
Inhoud 1
van € 64,00

Prijzen incl. btw excl. verzendingskosten

SALE
SALE
SALE
Vloerkleed Woonkamer Oosters Randen
Vloerkleed Woonkamer Oosters Randen
van € 17,99

Prijzen incl. btw excl. verzendingskosten

SALE
Orient Kurzflor Teppich Wohnzimmer Used-Look Orientalisches Design In Braun
Oosters laagpolig tapijt in zwart
Inhoud 1
van € 84,00

Prijzen incl. btw excl. verzendingskosten

SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
Vloerkleed Eatkamer Marokkaans Mandala
Vloerkleed Eatkamer Marokkaans Mandala
van € 37,99

Prijzen incl. btw excl. verzendingskosten

SALE
SALE
SALE
nach oben